با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (prp) روند بهبودی را می توانی کاهش دهی!

clinic clinic

پلاسمای غنی از پلاکت چیست؟
درمان غیر جراحی انواع عارضه های ارتوپدی با تکنولوژی اسکن و پرینت سه بعدی برای اولین بار در کلینیک ما
  • پلاسمای غنی از پلاکت چیست؟


    پلاسمای غنی از پلاکت از دو عنصر تشکیل شده است: پلاسما یا قسمت مایع خون، و پلاکت ها، نوعی سلول خونی که نقش مهمی در التیام بدن دارد. پلاکت‌ها به دلیل توانایی‌های لخته‌کننده‌شان به خوبی شناخته شده‌اند، اما آنها همچنین حاوی فاکتورهای رشدی هستند که می‌توانند تولید مثل سلولی را تحریک کرده و بازسازی یا بهبود بافت را در ناحیه تحت درمان تحریک کنند. پلاسمای غنی از پلاکت به سادگی خونی است که دارای پلاکت بیشتری نسبت به حالت عادی است.

    برای ایجاد پلاسمای غنی از پلاکت، پزشکان یک نمونه خون از بیمار می گیرند و آن را در دستگاهی به نام سانتریفیوژ قرار می دهند که نمونه را به سرعت می چرخاند و سایر اجزای خون را از پلاکت ها جدا می کند و آنها را در پلاسما متمرکز می کند.

    تزریق پی آر پی چیست؟

    پلاسما ی خون
    پلاسما ی خون


    پس از ایجاد پلاسمای غنی از پلاکت از نمونه خون بیمار، آن محلول به ناحیه مورد نظر مانند زانو آسیب دیده یا تاندون تزریق می شود. در برخی موارد، پزشک ممکن است از سونوگرافی برای هدایت تزریق استفاده کند. هدف این است که غلظت بیوپروتئین ها یا هورمون های خاص، به نام فاکتورهای رشد، در یک منطقه خاص برای تسریع روند بهبودی افزایش یابد.

    مکانیسم پشت تزریق PRP به طور کامل شناخته نشده است. مطالعات نشان می دهد که افزایش غلظت فاکتورهای رشد در پلاسمای غنی از پلاکت ممکن است روند بهبودی را تحریک یا تسریع کند، زمان بهبود جراحات را کوتاه کند، درد را کاهش دهد و حتی رشد مو را تشویق کند.

    درمان PRP برای چه مواردی استفاده می شود؟


    تزریق PRP برای طیف وسیعی از بیماری‌ها،* از درد و آسیب‌های اسکلتی عضلانی تا عمل‌های زیبایی استفاده می‌شود. آسیب های تاندون، رباط، عضلات و مفاصل تزریق پی آر پی ممکن است بتواند طیف وسیعی از آسیب ها و شرایط اسکلتی عضلانی را درمان کند. برای مثال، آسیب‌های مزمن تاندون مانند آرنج تنیس بازان یا زانوی جامپر اغلب ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا بهبود یابد، بنابراین افزودن واکسن‌های PRP به یک رژیم درمانی می‌تواند به تحریک روند بهبود، کاهش درد و بازگشت زودتر به فعالیت‌ها کمک کند.

    بهبودی پس از جراحی


    پزشکان ابتدا از PRP برای تسریع بهبودی پس از جراحی فک یا پلاستیک استفاده کردند. در حال حاضر، تزریق PRP پس از جراحی برای کمک به بهبود عضلات، تاندون‌ها و رباط‌ها گسترش یافته است، زیرا روش‌های روی این بافت‌ها زمان بهبودی طولانی‌تری دارند.

    آرتروز


    مطالعات اولیه نشان می دهد که تزریق PRP ممکن است با تعدیل محیط مفصل و کاهش التهاب به درمان درد و سفتی استئوآرتریت کمک کند، اما تحقیقات در حال رشد است.

    ریزش مو


    تزریق پی آر پی می تواند در درمان طاسی با الگوی مردانه، هم در جلوگیری از ریزش مو و هم برای رشد موهای جدید موثر باشد. PRP همچنین می تواند به تحریک رشد مو پس از کاشت مو کمک کند.

    جوان سازی پوست


    تزریق پی آر پی گاهی اوقات به عنوان یک درمان ضد پیری استفاده می شود، اما شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد PRP چین و چروک و سایر علائم پیری را کاهش می دهد.

    خطرات و عوارض جانبی درمان PRP

    prp
    prp


    تزریق PRP یک روش کم خطر است و معمولاً عوارض جانبی عمده ای ایجاد نمی کند. این روش شامل خونگیری است، بنابراین باید مطمئن شوید که هیدراته شده اید و از قبل غذا خورده اید تا از احساس سبکی سر جلوگیری کنید. پس از انجام عمل، ممکن است مقداری درد و کبودی در محل تزریق احساس کنید.

    از آنجایی که تزریق PRP از سلول ها و پلاسمای خود شما تشکیل شده است، خطر واکنش آلرژیک بسیار کمتر از سایر داروهای تزریقی مانند کورتیکواستروئیدها است. خطرات کمتر رایج تزریق PRP عبارتند از:
    خونریزی
    آسیب بافتی
    عفونت
    آسیب های عصبی

    اگر قصد تزریق PRP را دارید، حتماً پزشک خود در مورد تمام مزایا و خطرات آن صحبت کنید. تحقیق برای کاربردهای مختلف PRP امیدوارکننده و به سرعت در حال رشد است. اگرچه تجهیزات مورد استفاده برای تولید PRP و خود تزریق‌ها توسط FDA تایید شده‌اند، این روش تحقیقاتی در نظر گرفته می‌شود و برای اکثر موارد به طور رسمی توسط FDA تأیید نشده است. از آنجایی که PRP ماده ای است که از خون خود فرد به دست می آید، دارو محسوب نمی شود. مجوز FDA به این معنی است که پزشکان می توانند PRP را در صورتی که معتقدند به نفع بیمار است، تجویز و اجرا کنند. با این حال، عدم تایید FDA به این معنی است که درمان های PRP ممکن است تحت پوشش بیمه قرار نگیرند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    درمان غیر جراحی انواع عارضه های ارتوپدی با تکنولوژی اسکن و پرینت سه بعدی برای اولین بار در کلینیک ما

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *