درمان قوز کمر در شیراز

seo manager

درمان قوز کمر
درمان غیر جراحی انواع عارضه های ارتوپدی با تکنولوژی اسکن و پرینت سه بعدی برای اولین بار در کلینیک ما
  • درمان قوز کمر در شیراز

    خمیدگی بیش از حد به سمت جلو در قوس سینه ای ستون فقرات را قوز کمر یا کایفوز میگویند.

    اغلب زاویه بیش از 45 درجه خمش در قوس سینه ای را قوز کمر میگویند این در حالی است که قوس نرمال بین 20 تا 45 درجه میتواند متفاوت باشد. زوایای ذکر شده در عگس رادیولوژی و توسط درمانگر تایین میگردد.

    در کل عارضه قوز کمر یکی از انواع دفورمیتی های ستون فقرات است که در جوامع امروزی بسیار هم شایع است. قوز کمر میتواند در هر سنی ایجاد شود اما سن شایع برای مشاهده قوز کمر دوران نوجوانی است.

    قوز کمر در بسیاری از موارد بجز تاثیرات زیبایی عوارض دیگری نخواهد داشت و نیازی به درمان ندارد.

    درمان این عارضه معمولا با پوشیدن بریس،قوزبند یا کمربند های مخصوص ارتوپدی فنی و انجام تمرین های درمانی برای تصحیح پوسچر بیمار و تقویت عضلات ستون فقرات آغاز میشود و جواب لازم را خواهد داد.

    در موارد شدیدتر و پیشرونده بیمار احساس درد خواهد کرد و در موارد بسیار شدید منجر به مشکلات ساختاری ستون فقرات و مشکلات تنفسی میگردد که ممکن است تیم درمان را به انجام مداخلات جراحی ترغیب کند.

     

    ما در کلینیک ارتوپدی فنی فرا_مرز،به صورت تخصصی به درمان عارضه های ستون فقرات،من‌ جمله قوز کمر دیسک کمر اسکولیوز و غیره می پردازیم.  در کلینیک ما پس از معاینه از ستون فقرات شما اسکن سه بعدی گرفته شده و زوایای آن آنالیز می شود. و در صورت مشخص شدن هر گونه ایراد در ستون فقرات شما،پلن درمانی ،توسط متخصص ارتز و پروتز برای شما طراحی و شروع خواهد شد. در صورت نیاز به انواع قوزبند و یا کمربند؛ از اسکن سه بعدی بدن استفاده ،و کمربند مورد نظر برای شما به صورت کامپیوتری و با دقت یک دهم میلیمتر طراحی خواهد شد. کمربند و یا قوزبند های طراحی شده با استفاده از دستگاه های پرینتر سه بعدی پزشکی ساخته می شوند. این کمربند ها علاوه بر اینکه دقت بسیار بالایی دارند به صورت اختصاصی و برای شما ساخته شده اند.  این تکنولوژی؛ تکنولوژی به روز دنیا در درمان عارضه های ستون فقرات است. و می‌توان با استفاده از آن ،انواع عارضه ستون فقرات را به صورت غیر جراحی درمان کرد.  به یاد داشته باشید که سن مناسب برای شروع پروسه درمانی در آرزه هایی مانند قوز کمر و اسکولیوز بسیار با اهمیت است،پس به همین دلیل فرزندان خود را در سنین کودکی برای چکاپ ارتوپدی به کلینیک بیاورید.

     

    برای مشاوره و دریافت نوبت با شماره 09333585167 با ما در تماس باشید.

     

    انواع قوزکمر

    این عارضه میتواند در هر سنی مشاهده شود، اما اغلب در سنین نوجوانی که آغاز رشد شدید استخوان ها است مشاهده میگردد.

    قوزکمر میتواند در شدت های مختلف مشاهده شود. هرچقدر شدت عارضه بیشتر باشد، نشانه های آن من جمله درد و تنگی نفس نیز شدیدترند.

    در کل قوز کمر انواع بسیاری دارد اما سه تا از شایع ترین انواع آن که اغلب کودکان و نوجوانان را درگیر میکند به شرح زیر است:

    قوز کمر پوسچرال

    این مدل از عارضه که شایعترین نوع آن نیز میباشد به صورت اکتسابی و در نوجوانی به بعد اتفاق می افتد. برای مثال فردی که برای مدت طولانی و به صورت قوز کرده پشت میز مینشیند به مرور دوچار این مدل از قوز کمر میشود.

    این مدل از عارضه اغلب تغییر ساختاری شدید در ستون فقرات به وجود نمی آورد و به تمرینات ورزشی جواب خوبی میدهد. استفاده از قوزبند های درمانی و گاها کمربند ها برای اصلاح پوسچر بیمار در موارد مختلف این نوع از قوز کمر توصیه میشوند.

    قوس در قوز کمر پوسچرال معمولا هلال شکل و گرد است و به صورت آگاهانه برای چند ثانیه توسط بیمار میتواند اصلاح شود (با انقباض عضلات و تلاش در صاف ایستادن).

    این مدل از عارضه در دختران نسبت به پسران شایع تر است و به ندرت دردناک است. اغلب پیشرونده نیست و به مراحل حاد نمیرسد.

     

    قوز کمر شورمن

    شورمن درواقع رادیولوژیستی بود که برای بار اول این عارضه را تشخیص و از بقیه مدل های قوز کمر جدا کرد.

    همانند قوز پوسچرال این مدل از قوز کمر نیز در دوران نوجوانی آشکار میگردد در صورتی که میتواند منجر به عوارض بسیار شدید و دردناکتری نسبت به قوزکمر پوسچرال شود.

    این مدل از قوز کمر به دلیل مشکلات ساختاری در ستون فقرات ایجاد میشود.

    در عکس رادیولوژی این مدل از قوز کمر، تغییرات ساختاری در ستون فقرات مشاهده میگردد به شکلی که مهره های ستون فقرات در ساختار خود زاویه بیشتری نسبت به مهره های نرمال دارند.

    این ساختار باعث زاویدار شدن شدید ستون فقرات به سمت جلو و کاهش فضای دیسک بین مهره ای میشوند..قوس ایجاد شده در قوزکمر شورمن زاویه دار و تیز است

    این قوس همچنان سفت و محکم است و به صورت آگاهانه توسط بیمار اصلاح نمیشود (برخلاف پوسچرال).

    اگرچه این مدل از عارضه اغلب ناحیه سینه ای را درگیر میکند، اما گاهی به سمت ناجیه کمری نیز پیشرفت میکند. این نوع از قوزکمر در پسر ها شایع تر است و با تکمیل رشد پیشرفت آن هم تمام میشود.

    این نوع از قوز کمر میتواند دردناک باشد. اگر درد وجود دارد اغلب در ناحیه سر خمیدگی و یا اطراف آن احساس میشود.

    در این نوع از قوزکمر تمرینات درمانی و ایستادن و راه رفتن طولانی درد را بدتر میکند و استفاده از بریس های مخصوص ساخت مراکز ارتوپدی فنی درمان رایج میباشد.

    قوزکمر مادرزادی

    این عارضه مادرزادی در هنگام تولد مشخص است.این عارضه زمانی اتفاق می افتد که ستون فقرات کامل تشکیل نشده است.

    در این نوع از قوزکمر مهره ها به اندازه کامل شکل نگرفته اند یا گاها به هم جوش خورده اند. قوزکمر مادرزادی اغلب در سنین کودکی پیشرفت کرده و بدتر میشود.

    کودکان با این نوع قوز کمر اغلب نیاز به جراحی در سنین پایین دارند تا از پیشرفت این عارضه جلوگیری شود.

    در بعضی از موارد این بیماران در بدو تولد مشکلات دیگری نیز دارند که قلب و کلیه ها را تحت تاثیر قرار میدهد.

     

     

    نشانه های قوزکمر

    نشاته های این عارضه بسیار متفاوت اند اما با توجه به نوع و شدت عارضه نشانه های زیر نمیایان اند:

    افتادگی شانه ها
    برآمدگی واضح در قسمت سینه ای پشت ستوت فقرات
    درد خفیف ستون فقرات
    خستگی زودرس
    سفتی ستون فقرات
    کوتاهی عضلات همسترینگ (پشت ران)
    افزایش گودی کمر

    انواع پیشرونده این عارضه به ندرت علایم زیر را نشان میدهند:

    ضعف، بیحسی یا کوتاهی عضلات پا و صافی کف پا
    از دست رفتن حس
    سختی و تنگی نفس

     

    درمان های غیرجراحی قوز کمر

    فالو آپ

    درمانگر شما احتمالا از بیمار شما میخواهد که به صورت دوره ای برای معاینه و گرفتن عکس رادیولوژی مراجعه کند تا احتمال رشد و پیشرفت عارضه را مشخص کند.
    اگر قوس بدون درد باشد و پیشرفتی مشاهده نشود گاها درمانی شروع نخواهد شد.

    بریس (کمربند های مخصوص)

    در موارد پیشرونده اغلب بریس های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. نوع بریس و کمربند و ساعت های استفاده در روز همگی به شدت این عارضه بستگی دارد.

    پس از بستن کمر بند با تغییرات قوس شما کمربند نیز نیاز به تغییرات دوره ای خواهد داشت. اغلب بریس و کمربند تا زمان رشد فرزند شما و بسته شدن صفحات رشد بتید پوشیده شوند.

    انواع مختلف قوزبند ها و کمربند های نیمه سخت نیز در موارد پوسچرال مرود استفاده قرار میگیرند.
    انواع بریس ها، کمربند ها و قوزبند های این عارضه در مراکز ارتوپدی فنی و به صورت اختصاصی برای بیمار شما ساخته خواهد شد.

     

    کلینیک ارتوپدی فنی فرا مرز با استفاده از تکنولوژی اسکن و پرینت سه بعدی مبادرت به ساخت انواع کمربند و بریس های مخصوص عارضه قوز کمر میکند.

    این کمربند ها بدون نیاز به قالبگیری و پس از اسکن سه بعدی پزشکی بدن بیماران و طراحی کامپیوتری مسئول فنی توسط دستگاه های پرینتر سه بعدی پزشکی ساخته میشوند.

    زیبایی بیشتر، تاثیر درمانی بسیار بالاتر، سبکی و دقت از جمله مزیت های کمربند های سه بعدی نسبت به روش های دستی قدیمی ساخت کمربند ها است.

     

    عوارض قوزکمر

    اگر قوزکمر به موقع و سریع تشخیص داده شود در اغلب موارد به طور کامل و بدون جراحی درمان میشود اما اگر دست کم گرفته شود با پیشرفت این عارضه ابتدا زیبایی بیمار تحت تاثیر قرار میگیرد که در خانم ها بیشتر مورد توجه است.

    پیشرفت این عارضه منجر به ایجاد درد های مداوم در کمر و گردن میشود و میتواند قوس های دیگر ستون فقرات را نیز درگیر کند. در موارد شدید این عارضه فشار به ریه ها تنگی نفس و خستگی زودرس را به همراه دارد که بسیار خطرناک است و حتی میتواند منجر به مرگ کودک شود.

    آیا بدن نشستن دلیل ثابت قوز کمر است؟

    در باور عامه مردم دلیل اصلی قوز کمر بد نشستن های طولانی یا پوسچر نامناسب است. که اغلب والدین این باور را با تاکید بسیار به فرزندانشان گوشزد میکنند.
    باید درنظر داشت که بد نشستن استفاده نامناسب از کوله ها اضافه وزن و… تنها در مورد قوز های پوسچرال جزو علل اصلی به حساب می آیند و در موارد ژنتیکی یا (congenital) بد نشستن و علل ذکر شده قبلی تاثیرگذار نیستند. با دانستن این مورد به یاد داشته باشید که اگر به داشتن قوز فرزندان خود مشکوک هستید قبل از سرکوفت زدن به فرزند خود حتما با پزشک مرتبط مشورت کنید. از آنجا که سن تشخیص عارضه قوز کمر ژنتیکی در درمان این عارضه بسیار موثر است، چک آپ دوره ای کودکان زیر ۱۲ سال بسیار توصیه میشود.

    آیا ورزش درمان همه انواع قوز کمر است؟

    اولین کلمه ای که بعد از قوز کمر به ذهن ما می آید ورزش و تقویت عضلات است. تقویت عضلات در انواع قوز های اکتسابی با اصلاح پوسچر بدن درمان اصلی و اولیه این نوع از قوز کمر است.
    به یاد داشته باشید که ورزش کردن اگرچه به کاهش درد در موارد ژنتیکی بسیار کمک میکند اما در اصلاح اغلب انواع آن کارآمد نخواهد بود، پس بدون از دست دادن وقت برای معاینه و چک آپ فرزندان خود اقدام کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    درمان غیر جراحی انواع عارضه های ارتوپدی با تکنولوژی اسکن و پرینت سه بعدی برای اولین بار در کلینیک ما

    یک پاسخ

    1. من خانم ۴۲ ساله هستم که انحراف زانو داشتم بعد از مراجعه به دکتر رخشان من رو به این کلینیک ارجاع دادن بعد از معاینه دکتر برام اسکن آنالیز تجویز کردن و دکتر فرمودند انحراف پای راست بیشتر هست ایشون برام زانوبند و صندل سی ان سی تجویز کردن کارشون عالی بود

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *